Isä. Isiä on monenlaisia.

 On hauskoja isiä. Hauskat isät ovat rentoja ja tyttären kaverit toivovat, että heilläkin olisi samanlainen isä. Tytärtä joskus hävettää, kun isä kulkee hupparissa ja yrittää olla hauska. Rento isä on kaveri ja ystävä. Se kysyy, mitä kuuluu ja kertoo, mitä on itse tehnyt.

On empaattisia isiä. Empaattiset isät ovat kiinnostuneita siitä, mitä lapset (aikuisenakin) milloinkin tekevät. Empaattinen isä soittaa yhtä usein kuin äiti ihan vain kysyäkseen, miten menee. Empaattinen isä haluaa kertoa lapsellensa maailmasta, haluaa valistaa ja auttaa lastansa elämän reitillä.

On urheilullisia isiä. Urheilullinen isä kulettaa lastansa treeneihin jo ennen kuin vaippa-ikä on edes loppunut. Urheilullinen isä seisoo kentän laidalla ja huutaa naama punaisena. Joskus urheilullinen isä  "kannustaa" liikaakiin ja pullakahveja kauppaavat äidit paheksuvat sitä.

On kuria pitäviä isiä. Kuria pitävä isä luo rajat ja pitää niistä kiinni. Kuria pitävä isä ei tykkää tyttären miesystävistä. Kuria pitävä isä haluaa aina lapsensa parasta, mutta keinot ovat toisinaan kyseenalaiset.

On kultturelleja isiä. Kultturelli isä rakastaa kulttuuria. Kultturelli isä linnoittautuu hesareilla vuoraamaansa työhuoneeseen purkamaan luovuutensa tuskaa öljyväripaletin kanssa. Kultturelli isä kuuntelee musiikkia ja soittaa babysitterissä istuvalle kuulijalle HitsOf80´s ja on tyytyväinen sinnikkääseen kuulijaansa.

On meidän isä. Virallinen isä. Isä, joka ei halaa. Isä, joka ei ikinä ole sanonut, että olen tärkeä hänelle. Isä, joka ei ole koskaan pyytänyt minua käymään kotona. Isä, joka vastaa puhelimeen terve ja lopettaa puhelun "selvä, hei, kerron". Isä, joka edustaa töissä. Isä, jolla ei ole ystäviä ja joka vuosi vuodelta käy kärttyisemmäksi. Isä, joka ei ikinä ota syliin ja sano:"Onpa ihanaa, että minulla on tällainen tytär."

Millainen isä sinulla on?

Hyvää isänpäivää.