Pysähdy joskus hetkeksi. Katso ympärillesi. Hengitä hetki rauhassa. Mieti minne olet menossa ja miksi. Mieti, mikä on päämääräsi ja miten aiot sen saavuttaa. Mieti, minkä verran päämääräsi eteen tulee tehdä töitä ja onko lopputulos vaivan arvoista. Jos on, jatka tekemistä, mutta kuuntele itseäsi.

On pelottavaa ja huolestuttavaa nähdä niin paljon nuoria ihmisiä, jotka väsyttävät itsensä ihan loppuun. Pitää olla tehokas opiskelija, huomioiva seurustelukumppani, luotettava ja uskollinen ystävä, napakka työntekijä, aktiivinen liikkuja, terveydestään huolehtiva energiapakkaus, joka säntäilee paikasta toiseen vilkaisten välillä kalenteriaan. Miten kukaan voi jaksaa tällaista?

Ihmiset tarvitsisivat myös aikaa ajatella. Aikaa pysähtyä ja katsoa peiliin ja kysyä, "Hei, miten sinulla menee? Miten jakselet?" Aina ei pidä olla menossa. Aina ei pidä jaksaa. Aina ei tarvitse onnistua.

Minä koen, että nyky- yhteiskunta asettaa niin paljon erilaisia ja eritasoisia vaatimuksia monesta eri suunnasta, että tulee olla kone, jotta pystyisi vastaamaan kaikkiin yhteiskunnan(sekä omiin ja läheisten) odotuksiin ja vaatimuksiin, ilman, että menettää jotain itsestään. Mitä ihminen sitten voi menettää, jos ryntäilee paikasta toiseen elämän aikatauluttamana?

Aitouden ja herkkyyden, ajattelukyvyn ja tunteen elämän ainutkertaisuudesta.Sen, mikä tekee ihmisistä inhimillisiä. Ihmiset ovat niin kiireisiä, ettei ole aikaa ajatella. Ei ole aikaa olla. Minun on nyt pakko ottaa se aika. Ja tunnen siitä huonoa omaatuntoa. Tunnen itseni luovuttajaksi sanoessani, etten pysty tähän. Minulla ei ole aikaa tai energiaa. Teen tämän ensi vuonna. Nyt minä keskityn itseeni. Kuuntelen itseäni ja ajatuksiani, haluan tuntea itseni kunnolla. En halua vaan mennä vaatimusten ja odotusten ehdoilla. Haluan kuunnella ja kehittää itseäni ja elämääni. En halua elää elämää, joka on putki, jonka toisesta päästä toiseen päähän etenen.

Haluan, että elämäni on verkosto, joka on täynnä mahdollisuuksia. Täynnä tilaisuuksia valita ja punnita asioita. Haluan elää kuunnellen ja tuntien. Haluan viimeisellä hengen vedolla olla tyytyväinen elämääni ja siihen, mitä olen sen aikana tehnyt, En aio katua. Aion elää.